2020-08-01 18:02:26• hírek • Bede Emőke

Máris módosították a Szatmár megyében bevezetett biztonsági óvintézkedéseket

Még egy napja sem lépett érvénybe, máris módosította a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal mindazokat a biztonsági óvintézkedéseket, melyeket úgy a lakosságnak, mint a vendéglátóipari egységeknek be kell tartaniuk.

A kormány által felkínált döntéshozatali lehetőséggel élve, a Szatmár Megyei Vészhelyzeti Bizottság a pénteki ülésén első körben úgy határozott, az országszerte egyre növekvő napi esetszámra való tekintettel augusztus 1-jétől kötelezővé teszik a szabadtéri maszkviselést a forgalmas tereken, piacokon és vásárok területén. A bizottság arról is rendelkezett, hogy 23 és 6 óra között tilos az ételek és az alkoholos/alkoholmentes italok teraszokon történő árusítása, sőt, a szerencsejátékkal is foglalkozó kereskedelmi egységeknek be is kell zárniuk. Hangsúlyozták továbbá, hogy a vendéglátóipari egységeknek az említett időintervallumon kívül is kell gondoskodniuk vendégeik biztonságáról, tehát kerülni kell minden olyan helyzetet, amely elősegítheti a járvány terjedését, beleértve a táncot is.


Szombat reggel azonban Radu Bud kormánybiztos megbeszélést tartott a közegészségügyi igazgatóság munkatársaival, a vészhelyzeti bizottság tagjaival és a vendéglátóipar több képviselőjével is, melynek nyomán az intézkedések módosításáról döntöttek. Mutatjuk, melyek ezek:

  • minden 5-ik életévét betöltött személynek kötelező a szájmaszk helyes, tehát orrot és szájat takaró használata a nyílt tereken. Ennek értelmében viselni kell a védőeszközt például a piacokon, a vásárokban, a várakozásra kialakított helyeken, buszmegállókban és vasúti peronokon, a nyilvános, akár vallási jellegű eseményeken, a zarándokhelyeken és szabadtéri előadásokon is - azaz bővítették a kötelező maszkviselés helyszíneit.
  • tilos az ételek és alkoholos vagy alkoholmentes italok teraszokon való forgalmazása 24 és hajnali 6 óra között - tehát egy órával tovább lehet enni és inni a teraszokon.

Fontos megjegyzés: a zárt körű eseményeket a továbbiakban is a hatályos rendeleteket tiszteletben tartva lehet megrendezni, azaz beltérben legfeljebb 20, kültéren pedig maximum 50 résztvevővel. Időkorláttal azonban az ilyen esetekben nem kell számolni. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: